Hrvatski radio

Radio Zadar

R. Modrić: I bez pomoći Grada uvijek smo među najboljima

05.02.2014.

21:59

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Puni novog elana u novu sezonu i izazove koji ih očekuju krenuli su predstavnici zadarskog MMA Bandog Teama na čelu s trenerom Robertom Modrićem.

Puno očekuje Robi od svojih boraca koji su i do sada ma gdje god nastupali davali sve od sebe za klub i za grad.

Takva praksa bit će i dalje.

„Mislim da nema ništa ljepše nego biti uspješan promotor svoga grada i države svugdje, gdje god Vam se za to ukaže prilika. Borili se u Hrvatskoj ili van granica Lijepe naše, svjesni smo da su naši nastupi uvijek pod povećalom javnosti i zato s još većom željom odrađujemo sve svoje mečeve“.

Prošle 2013. godine Modrić se rado prisjetio.

„Dvije su stvari obilježile 2013. godinu. Antonela Begonja je uspjela osvojiti sve tri  titule u kickboxu, low kick, K1 i full contact. Druga velika stvar je da je naš klub u MMA ligi, u konkurenciji 24 kluba osvojio odlično drugo mjesto“.

Nakon kratke stanke ponovno se pokreće i kickboxing sekcija.

„Malo smo to bili zapostavili ali sada opet krećemo ozbiljno i po tom pitanju. Kao što sam već istaknuo tu je Antonela Begonja koja dominira već godinama u Hrvatskoj dok nam se priključio nedavno i Ante Verunica, treći sa SP u Brazilu. O njemu također ne treba puno trošiti riječi, ja mislim da on još može dati dosta i sve ćemo napraviti da postane još bolji. Uz njih dvoje, tu je još nekoliko zanimljiv imena koji s dobrim radom sigurno će skrenuti pozornost na sebe“.

Gostovanje u dalekoj Australiji nešto je što se ne zaboravlja.

„Posebno mi je drago što smo tamo nastupili u humanitarnoj priredbi u kojoj je sav novac koji smo skupili namijenjen  Udruzi "Hrvatska bez mina" iz kojeg će se financirati razminiravanje područja u Vukovarskoj Srijemskoj županiji. Tom prilikom prikupljeno je oko 100 tisuća kuna koja će uskoro biti raspodijeljena  tamo gdje su i potrebna. Uvijek ćemo se rado odazvati takvim stvarima a prijateljima u Australiji zahvaljujem još jednom na svemu, bilo je nezaboravno, nadam se da se opet vidimo tamo na ljeto.

Optimizam kojim zrači Modrić itekako je opravdan.

„Napokon, kažem napokon riješili smo pitanje generalnog sponzora koji će nas pratiti kako treba. To je Dobriša Ćosić koji je u nama prepoznao ono nešto i odlučio nam je pomoći. Siguran sam da svaku kunu koju gosp. Ćosić uloži u klub da ćemo mi opravdatiOvo nam je veliki poticaj za dalje. Jedan smo od rijetkih klubova u Zadru koji ne prima niti kune iz gradskog proračuna. Bez obzira na to, sudjelujemo na 15-ak natjecanja godišnje i organiziramo barem jedan profi turnir godišnje. Mislim da smo primjer kako klub može funkcionirati a da nije na grbači poreznih obveznika“.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.