Hrvatski radio

Radio Zadar

12:25 / 11.03.2014.

Autor: Željko Kapelari

R. Vidaković: Vjerujem u naš ostanak u ABA ligi

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Debitanski nastup na klupi Zadra, Rajko Vidaković imat će u nedjelju kada će Zadar na Višnjiku ugostiti Crvenu zvezdu.

Nakon Hrvoja Vlašića i Ivana Sunare, Rajko Vidaković treći je trener koji će ove sezone voditi košarkaše Zadra. Odlučio je tako Nadzorni odbor koji mu je dao priliku ispred drugih konkurenata Plantaka i Popovića koji su bili u krugu onih koji su se spominjali kao mogući Sunarini nasljednici.

O svojim prvim dojmovima po preuzimanju klupe Zadra, Vidaković je rekao.

„Trenutak sigurno i nije baš najbolji ali što je, tu je, plakanja nema. Otkada ja pratim košarku mislim da nije bilo teže situacije u Zadru. Moramo zbiti redove, dati sve od sebe i ja vjerujem da će Zadar i sljedeće sezone igrati u ABA ligi“.

U svojoj trenerskoj karijeri Vidaković je dosta vremena proveo radeći s mlađim uzrastima, ima i 5. godišnje seniorsko iskustvo vođenja nekadašnjeg A-2 ligaša Voštarnice dok je zadnjih nekoliko sezona bio pomoćni trener kluba s Višnjika. Ono na čemu će posebno poraditi s igračima je sljedeće.

„Mislim da njima nije potrebna motivacija, veća im samo treba podignuti samopouzdanje. Na tom segmentu ću poraditi jer oni sigurno nisu zaboravili igrati košarku. Moraju se opustiti, početi više vjerovati u sebe i ukoliko tako bude možemo napraviti dobar posao“.

A svega tri kola ostalo su do kraja regionalne ABA lige. Zadar je posljednji na tablici a protivnici koji ga još očekuju su u nedjelju u dvorani Krešimira Ćosića, Crvena zvezda te zatim na gostovanju Radnički i u zadnjem kolu kod kuće slovenska Olimpija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.