Hrvatski radio

Radio Zadar

Veslanje: Bronca na EP - u za Josipa Banovića i Filipa Pedića

26.05.2014.

10:45

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Europsko veslačko prvenstvo juniora u belgijskom Hazewinkelu doniejelo je broncu za Jadranaše, Banovića i Pedića.

Josip Banović i Filip Pedić zajedno s veslačima Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom osvojili su brončanu medalju u četvercu bez kormilara na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u belgijskom Hazewinkelu. Poznata staza Bloso Hazewinkel još je jednom bila sretna za veslače Jadrana koji su na njoj već ostvarivali uspjehe na Nations cupu prije dvadesetak godina.

Petar Milin, trener u VK Jadran.

„Presretni smo, iako ovaj rezultat za nas nije veliko iznenađenje. Dečki su još prošle sezone skrenuli pozornost i pokazali da imaju veliku perspektivu. Uloženi trud počeo se vraćati, imaju još dosta toga za reći. Već ovog ljeta imat će prilike, nadam se, na dva velika natjecanja pokazati da su pravi i da je lijepa budućnost pred njima“.

Bila je ovo treća medalja s Europskih prvenstava u protekle četiri sezone za veslače Jadrana. Do sada su osvojili dvije brončane medalje i to 2011., Mile Čakarun i Mate Ledenko u četvercu bez kormilara te 2013., Luka Baričević u četvercu na pariće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.