Hrvatski radio

Radio Zadar

20 milijuna kuna jamčevine za Rena Sinovčića

18.12.2014.

15:44

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li Reno Sinovčić i ostali suoptuženi izaći iz Remetinca - što je objavila sutkinja Jadranka Mandušić na zagrebačkom Županijskom sudu ? Za Vijesti u 16 javio nam se Marin Erak...

Reno Sinovčić će izaći iz zatvora ako uplati 20 milijuna kuna jamčevine što će biti nakon pravomoćnosti odluke, u roku od tri dana se USKOK i obrane imaju pravo žaliti, ako se potvrdi takva odluka on će moći izaći. Što se tiče ostalih poreznika njima je određena jamčevina po 300 tisuća kuna, a dvojici djelatnika NK Zadar po milijun kuna jamčevine. Naravno treba proći nekoliko dana nakon čega će se odlučivati o žalbama i ako se potvrdi takva odluka oni će nakon uplate tih novaca izaći iz zatvora i braniti se sa slobode.    

 

Obje strane najavile žalbu

Nakon današnjeg ponovljenog ročišta na kojem je sutkinja Jadranka Mandušić odlučivala o USKOK-ovu zahtjevu za istražnim zatvorom Reni Sinovčiću i drugima, obje su strane najavile žalbe. Naime, Sinovčićeva obrana nezadovoljan je s određenih 20 milijuna kuna jamčevine. Andrej Korljan....

          ...jamstvo je previsoko i u tom kontekstu ćemo se i žaliti...Nije iznjeta ni jedna konkretna činjenica koja bi ukazivala na bojazan da bi on mogao utjecati na bilo koga od svjedoka, kazao je Korljan.

USKOK će se pak žaliti zbog toga što je sutkinja uopće dopustila zamjenu istražnog zatvora jamčevinom, jer kažu, nije u skladu sa zakonskim uvjetima. Krešimir Ostrgonec.

           ...Sudac je na današnjem ročištu prihvatio prijedlog USKOK-a i odredio istražni zatvor prema svim okrivljenicima zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Budući da mi smatramo da u konkretnom predmetu jamstvo nije u skladu sa zakonskim uvjetima da bi se jamstvo odredilo, mi ćemo na takvu odluku suda uložiti žalbu...

Ni drugi osumnjčeni nisu bolje prošli, svima je udvostručena pa i nekoliko puta uvećana jamčevina, poreznicima na 300 tisuća kuna, a nogometni djelatnici NK Zadra za obranu sa slobode moraju uplatiti po milijun kuna. O žalbama će najvjerojatnije za desetak dana odlučivati Izvanraspravno Vijeće Županijskoga suda, a bude li potvrdilo odluku, nakon uplate jamčevina uhićeni će izaći na slobodu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.