Hrvatski radio

Radio Zadar

4. prekogranični sastanak projekta "Zeleni otoci"

19.11.2014.

06:56

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako se razvija projekt "Zeleni otoci" u kojem sudjeluju hrvatske i bosansko - hercegovačke institucije s ciljem razvoja turističke ponude prekograničnog područja gornjeg toka rijeke Une doznati će se danas. Partneri će održati danas u Zadru 4. prekogranični sastanak.

Projekt ukupne vrijednosti 523.417,49 EUR (za HR i BiH) sufinancira Evropska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Nosilac projekta je Natura –Jadera javna ustanova sa hrvatske strane dok je sa bosanskohercegovačke strane to Općina Bosanska Krupa. Partneri na ovom projektu su Zadarska županija, Općina Bihać, Grad Zadar te PLOD Centar – Centar za promociju lokalnog razvoja (BiH).

Generalni cilj projekta „Zeleni otoci“ je pridonijeti poboljšanju kvalitete života kroz promociju okoliša, putem zajedničkih aktivnosti očuvanja i zaštite prirode Zadarske županije i Unsko - sanskog kantona, dok je specifični cilj očuvati, revitalizirati i promovirati odabrane urbane zelene površine na području Općine Bosanska Krupa, Općine Bihać i Zadarske županije, te kroz definirane aktivnosti pojačati i učvrstiti prekogranični dijalog.

Projektom su predviđeni radovi kojima će se revitalizirati gradski parkovi i zelene površine putem hortikulturno-građevinskih radova u perivoju Vladimira Nazora u Zadru, te parkovima Male Ade u Općini Bosanska Krupa i Gradskom parku u Općini Bihać, uspostava zajedničkog sistema upravljanja odabranim zelenim površinama (uključujući, uz već navedene, i perivoj kraljice Jelene Madijevke u Zadru) u GIS aplikaciji, organiziranje obrazovnog programa nastave u prirodi te razni oblici promocije i jačanja svijesti o zaštiti okoliša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.