Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih najavljuje kaznene prijave

19.12.2014.

13:33

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnje konstituirajuće sjednice Vijeća Mjesnog odbora Brodarica na kojoj je četvero vijećnika HDZ-a podržalo SDP-ovca Dragana Ranja za predsjednika MO, Ante Rubeša iz Akcije mladih koja je također osvojila 4 mandata, danas se na konferenciji za novinare obrušio na ove dvije stranke. Osim sutrašnje burne sjednice Gradskog vijeća, njegov kolega Marko Pupić Bakrač najavio je i podnošenje kaznene prijave.

Sada već bivši predsjendik MO Brodarica Ante Rubeša, ovu u najmanju ruku, čudno političku koaliciju primio je osobno.

      "To mi je najveća nepravda koju mi je netko ikada učinio i to na najnemoralniji način. Što se tiče predizborne koalicije s SDP-om, ja sam više puta isticao da nikada nisam glasovao za tu stranku, a naši kandidati u ovih šest Mjesnih odbora su izišli na izbore da se nešto promjena, a ne da se podrži nerad"

Jučerašnji incident na Narodnom trgu u kojem se naguravao s HDZ-ovcem Petrom Špikom, Rubeša je nazvao reakcijom emocionalnog čovjeka.

"Što se tiče moje reakcije s trga, nakon što sam shvatio da smo pokradeni na najgori mogući način, to je reakcija jednoga čovjeka koji je ovo kao i sve u životu shvaćao vrlo emocionalno" – rekao je Rubeša

Gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač podsjetio je da je Dragan Ranj SDP-ov potpredsjednik županijske skupštine, te je najavio podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u kupoprodaju mandata.

-   Glava kriminalne hobotnice koja stoji iza ovakih makinacija koje se inače učestalo događaju u Zadru je na Narodnom trgu br1. Suočit ćemo se na sutrašnjoj sjednici vijeća – poručio je Pupić Bakrač.

Dodao je da nije riječ o koaliciji SDP-a i HDZ-a i ponovio da se već da se radi o kupnji vijećnika.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.