Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih obrušila se na Državno odvjetništvo u Zadru

20.06.2014.

16:13

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću na konferenciji za novinare obrušili su se na Državno odvjetništvo u Zadru. Tužiteljstvo prozivaju zbog neprocesuiranja navodnih kriminalnih skupina, dok, kako kažu, one koji na to upozoravaju šalju na sud po hitnom postupku.

Vijećnik Ante Rubeša pred prekršajnim sucem završio je nakon članka u jednom zadarskom tjedniku, jer je navodno remetio javni red i mir u gradskoj upravi. Nakon tri ročišta oslobođen je svake krivnje. Gotovo u isto vrijeme s nekih portala njegovom kolegi Marku Pupiću Bakraču prijetilo se istragom i optužnicom. Stoga se gradski vijećnik Pupić-Bakrač pita zašto se ne procesuiraju neki drugi:

         Najveći kriminalci u gradu Zadru za Državno odvjetništvo su izgleda Ante Rubeša i Marko Pupić-Bakrač zato jer se u ovom gradu ne smije spomenuti ime tih privrednika takozvanih koji su umreženi u tu interesnu grupaciju u koju su umreženi i suci u koju su umreženi i državni odvjetnici.

O svemu su obavijestili i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Pitaju ga zašto zadarski DORH reagira samo na napise u nekim lokalnim medijima, dok s druge strane ignorira nacionalne. Zato Ante Rubeša s konferencije za novinare, kako kaže testira zadarsko tužiteljstvo i podsjeća na izjave bivšeg dugogodišnjeg direktora KK Zadra Nebojše Belića o tome tko je kriv za dugove kluba:

         Svjesno izričem tu tezu da je predsjednik dugogodišnji koji je sigurno jedan od najrelevantnijih ljudi u tom klubu, sad ne znam točno koje godine, prije dvije godine, i u javnosti izrekao da je za stanje u KK Zadar kriv Božidar Kalmeta i zadarski HDZ, pa ih molim da po tom navodu, evo sad što će izaći i u javnost preko vaših medija, da pokrenu istragu.

U Županijskom državnom odvjetništvu nisu željeli ništa komentirati dok se, kako kažu, ne upoznaju s onim što je sve rečeno na današnjoj presici Akcije mladih.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.