Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih: Reno odrađuje prljav posao za HDZ

12.05.2014.

14:26

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne stišavaju se reakcije na događaj s posljednje sjednice Gradskoga vijeća kada je nezavisni vijećnik Reno Sinovčić na Aktualnom satu optužio vijećnika SDP-a Antuna Novoselovića za teško kazneno djelo. Svoje viđenje tog događaja i stanja u Gradskom vijeću danas su na konferenciji za novinare iznijeli predstavnici Akcije Mladih. Poručuju kako je napad na osobnoj razini ispod svake razine civilizacije te da će se svim snagama boriti protiv postojećeg stanja.

Povezanost Rena Sinovčića s HDZ-om odnosno s Božidarom Kalmetom nije ništa novo, još u siječnju sam upozorio na njihov pakt - kazao je vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač.

"Ono što je Reno Sinovčić napravio na sjednici Vijeća u petak uz logističku podršku predsjednika vijeća Živka Kolege samo je logičan slijed onoga što se godinama događa u Zadru. On je uvijek odrađivao prljave poslove za HDZ "- kazao je Pupić Bakrač.

Božidar Kalmeta je podjećamo prekjučer na konferenciji za novinare odbacio bilo kakve špekulacije o navodnim tajnim koalicijama, kako su to ranije istog dana ustvrdili SDP-ovci.

U nastavku današnjeg obraćanja predstavnika Akcije mladih novinarima rečeno je kako Vijećnici SDP-a nisu smjeli otići sa sjednice Gradskoga vijeća jer je to ustvari i bio plan HDZ-ove većine da se na ozbiljna pitanja više nego prepolovi oporba i da mogu bezbrižno izglasati točke koje su i na štetu grada Zadra - poručuju uz ostalo iz redova Akcije Mladih. Takvo što sljedeći put neće dopustiti već će, najavljuju, izazvati prekid sjednice ako kolege iz SDP-a odu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.