Hrvatski radio

Radio Zadar

Aktualni sat o darovima i linijama

18.06.2014.

11:45

Autor: F.B.-S.J.M.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru se tako ne stišava bura zbog izbora poklona koje je zadarski župan Stipe Zrilić u utorak uručio profesorima uspjehe: knjigu Judith Reisman za nagradu su dobili "Seksualna sabotaža". Na Aktualnom satu županijske Skupštine, Marijana Botić, vijećnica Akcije mladih taj potez nazvala neprimjerenim.

Potez zadarskog župana Stipe zrilića koji je profesorima-mentorima za postignute uspjehe na natjecanjima poklonio knjigu Judith Reisman i dalje izaziva komentare. Tako je Marijana Botica, vijećnica Akcije mladih na aktualnom satu županijske skupštine taj potez nazvala neprimjerenim, a župan je odgovorio:

- Moja namjera kod poklanjanja ove knjige je bila dobra namjera. Znači, da se vidi i ova druga strana onih koji drugačije misle o zdravstvenom odgoju koji se želi uvesti u nas - rekao je župan Zrilić. 

No, to nije bila jedina tema Aktualnog sata. HDZ-ova vijećnica Grozdana Perić upitala je što se može učiniti kako bi Agencija za pomorski obalni linijski promet ponovno upostavila katamaransku liniju Pula Mali Lošinj Zadar.

"Umjesto da državna politika čini to da što više i što bolje pospješuje komunikaciju i razvija turistički promet, on se ovako praktički gasi i guši. I umjesto da špara i štedi tamo gdje neće izazvati velike probleme, ovdje se događa da se ukida jedina linija koja povezuje Zadarsku županiju sa Istrom" - upozorila je Perić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.