Hrvatski radio

Radio Zadar

AM: Interes GV-a moraju biti građani !

12.07.2014.

12:05

Autor: Suzana Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnici Akcije mladih reagirali su na jučerašnja događanja na sjednici Gradskoga vijeća Zadra koja je prekidana dva puta. Održali su konferenciju za novinare s koje su poručili da interes Gradskog vijeća trebaju biti građani, a ne građevine.

Prekide jučerašnje sjednice GV-a su izazvali viječnici Akcije Mladih Marko Pupić Bakrać i Ante Rubeša. Prvi se nije htio maknuti s govornice jer na dnevni red sjednice nije uvrštena inicijativa Građana za promjenu imena Široke ulice u ime "Kalelarga". Drugi je pak bio nezadovoljan što se na dnevnom redu našla promjena DPU-a Maraska, gdje turska grupacija namjerava graditi elitni hotel. Obojicu su iz zgrade gradske uprave izveli zaštitari. Akcija mladih danas je održala konferenciju za novinare. Interes Gradskog vijeća trebali bi biti građani a ne građevine, poručio je Ante Rubeša:
     Tako je eto moj kolega Pupić Bakrač izišao samo zato što se 11 000 potpisa građana ovoga grada nije poštivalo i što se ta točka nije uvela na Dnevni red za glasanje. A ja sam izazvao prekid sjednice jer mislim da jedan povijesni park, kao što je Maraska park, daje u koncesiju da im posluži za parking i zelenu površinu jer se uveliko povećavaju gabariti tog novog hotelskog zdanja. To su neke protupravne stvari i ja kao stanovnik Zadra  i predsjednik MO Brodarica ne mogu dozvoliti da se takve stvari rade i dalje u ovome gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.