Hrvatski radio

Radio Zadar

Antičević Marinović: Nema više utvrde. Vrančić: Zadar može bolje.

29.12.2014.

12:52

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadarskoj županiji Kolinda Grabar Kitarović dobila je 43 posto glasova, Ivo Josipović 33 posto. U Gradu Zadru Josipović je osvojio 39,2 posto glasova , Kolinda Grabar Kitarović 35,8 posto.

Rezultate u Gradu Zadru komentirali su nam SDP-ova Ingrid Antičević Marinović i Zvonimir Vrančić. 

Ingrid Antičević MarinovićNa svakim se izborima kaže kako je to utvrda HDZ-a, a pobijedi lijevi centar.To govori sasvim nešto drugo, ne govori više o nikakvoj utvrdi već o gradu osviještenih, pristojnih ljudi koji žele jedan ljudski pristup a ne da im se šakom lupa o stol. Niti smo mi takvi kao stranka niti naši birači. 

Zvonimir Vrančić : Zadar može bolje. Većinski, uvjeren dam da se Zadar priklanja promjenama i gospođi Kolindi, ali s obzirom na ove lažne ankete i s obzirom na propagandu imamo opravdanja za taj rezultat, a naravno da postoji mogućnost za još bolji odaziv građana i još veće priklanjanje promjenama koje nudi Kolinda Grabar Kitarović i to će se u drugom krugu pokazati. 

Iako predsjednički izbori imaju svoje posebnosti, mogu biti indikator za predstojeće parlamentarne izbore, a možda i lokalne – ističe sociolog sa zadarskoga Sveučilišta dr.Krešimir Krolo.

       "Drugačije se to promatra mislim da je teško poistovjećivati ono što Josipović predstavlja na nacionalnoj razini s onim što su specifičnosti lokalne politike, tako da tu građani rade razliku kada zaokružuju. No, bez obzira na sve to skupa ovo može biti jedan mali indikator, možda ne toliko u odnosu na Josipovića i Grabar Kitarović koliko za ove druge kandidate u obliku nezavisnih lista kao što je Sinčić" - rekao je dr.Krolo dodajući kako se upravo nezavisni kandidati zajednički mogu pojaviti kao takozvana treća opcija na sljedećim parlamentarnim izborima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.