Hrvatski radio

Radio Zadar

Bazeni, bazeni, mali i veliki

28.05.2014.

13:56

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače. Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 81 bazen, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma.

 

    „Ove godine odlučili smo davati potpore za izgradnju unutrašnjih i vanjskih bazena za privatne iznajmljivače kako bismo podigli kvalitetu privatnog smještaja, koje iznosi ukupno polovicu smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Izgradnjom bazena potičemo dolazak turista i u vremenu kada sunce i more nisu glavni turistički proizvod. Osim toga, uskoro ćemo izaći u javnost s programom PPS (pred i posezona), a putem kojeg ćemo poticati destinacije upravo na snažniju aktivnost u razdobljima izvan špice sezone“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

   Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju), kao i sufinanciranje trogodišnjeg članstva u prestižnim međunarodnim udruženjima za smještajne i ugostiteljske objekte. Tako Ministarstvo turizma putem mjere A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata). Podnositelji zahtjeva moraju imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Također, moraju imati registraciju „Objekta u domaćinstvu“ najmanje jednu godinu kategorije 3 i više zvjezdica, te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

16 h

Nadin 2022

Kušanje vina