Hrvatski radio

Radio Zadar

Benkovac: NE Centru za odlaganje otpada

12.02.2014.

16:18

Autor: A.Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Žitelji Ravnih Kotara ne žele Centar za odlaganje otpada u Biljanima Donjim - poručilo je to 100-injak građana okupljenih na javnoj raspravi u Benkovcu. Predstavnici tvrtke Eko d.o.o. predstavili su načine zaštite okoliša budućeg županijskog Centra, javlja Ante Kolanović...

U Gradskoj knjižnici u Benkovcu danas su predstavnici tvrtke Eko d.o.o. govorili o načinu zaštite okokliša budućeg županijskog Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.

" Žitelji su ogorčeni, ne žele ni u kojem kontekstu centar za gospodarenje otpadom, a jedan dio njih niti ne razumije o čemu se tu radi s obzirom da su često spominjali deponij, a znamo kako ovdje nije riječ ni o kakvom deponiju već o pogonu za preradu otpada. Još jučer je i zadarski župan Stipe Zrilić na svom kolegiju najavio kako se neće raspravljati o novoj lokaciji za izgradnju centra, što ovdašnji žitelji koji žive u mjestima u benkovačkoj okoliici nisu dobro prihvatili. Jedan je čovjek kazao doslovno kako će se boriti za to da se Centar tu ne izgradi isto kao što se borio za Hrvatsku u Domovinskom ratu. "

O uvjetima zaštite kokliša okupljenim građanima govorilo je tročlano povjerenstvo tvrtke Eko d.o.o. Zadar odnosno većim dijelom Tatjana Vlahović, dipl. ing geologije iz Hrvatskih voda. Pokušala je objasniti da neće biti nikakvih utjecaja na okoliš niti ikakvih štakora - naglasila je- na poziciji gdje bi trebao niknuti Centar. Mještani okupljeni oko udruge Ravni Kotari su s dosta sumnje ispratili sve što je na tu temu rečeno, javlja Kolanović.

U četvrtak 20.02. u Zemuniku u 18 sati u Osnovnoj školi održat će se još jedno predstavljanje projekta za sve zainteresirane građane, najavljeno je danas. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.