Hrvatski radio

Radio Zadar

Bicikl kao rješenje

23.05.2014.

08:30

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas od 12 i 30 do 16 satiu Gradskoj knjižnici Zadar održat će se predavanja na kojima će predstavnica Grada Zadra predstaviti Akcijski plan energetski održivog razvitka (SEAP) Grada Zadra. Bit će predstavljen i projekt promoviranja električnih bicikala i sustav javnih bicikala.

Predstavnik Energetskog instituta Hrvoje Požar predstavit će projekt PRO-E-BIKE - Promoviranje električnih bicikala i skutera u području dostave i transporta putnika u urbanim područjima te će se predstaviti i sustav javnih bicikala NEXTBIKE.

Cilj PRO-E-BIKE projekta je promoviranje električnih bicikala i skutera u području dostave i transporta putnika u urbanim područjima te će sudionici predavanja biti upoznati s mogućnostima i prednostima zamjene konvencionalnih vozila na fosilna goriva s električnim biciklima i skuterima koji osim što doprinose smanjenju emisija stakleničkih plinova također i smanjuju troškove prijevoza.  

Predavači:

Akcijski plan energetski održivog razvitka (SEAP) Grada Zadra - Ana Bajlo, Grad Zadar,

projekt PRO-E-BIKE - Promoviranje električnih bicikala i skutera u području dostave i transporta putnika u urbanim područjima - Matko Perović, Energetski institut Hrvoje Požar

NEXTBIKE: Sustav javnih bicikala – Krešimir Dvorski, Sustav javnih bicikala d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.