Hrvatski radio

Radio Zadar

Bilić odgovara Kalmeti: imamo dobro rješenje !

14.02.2014.

15:44

Autor: Nikola Barač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za sada izgradnja privremena zgrade putničkog terminala u Gaženici ide predviđenim rokovima. Po pravomoćnosti, prošloga tjedna dobivene lokacijske dozvole, počet će procedura natječaja i konačno izgradnja - ističe ravnatelj Lučke uprave Zadar Emil Bilić. Riječ je o dvije građevine u kojima će biti smješteni putnički terminal u domaćem prometu i prostorije Carine i Granične policije.

Na pritužbe aktualne Gradske vlasti odnosno zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete koji je danas na svom kolegiju kritizirao montažne kontejnere kao loše rješenje jer, naveo je, takva zgrada neće biti primjerena prometu i veličini luke, ravnatelj Bilić pak ističe da će privremena zgrada ipak biti dovoljna za budući promet :  

"Pa smatram da hoće jer će na najvećoj liniji Zadar-Preko doći do razdvajanja brodskog i trajektnog prometa. Ako sada imamo 2 milijuna putnika, onda će 1.3 milijuna ostati na Polutoku, a ostatak od 600-700 tisuća ide u Gaženicu. Znači svi oni koji idu vozilom bi išli u Gaženicu, to je ta dodatna kvaliteta koju nitko ne želi prihvatiti"

- rekao je za naš program Emil Bilić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.