Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd Boat Show ušao u IFBSO

10.06.2014.

18:38

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biograd Boat Show, nautički sajam koji se u organizaciji Ilirije d.d. održava u Marini Kornati u Biogradu, primljen je u Međunarodnu udrugu organizatora nautičkih sajmova. Na 50. sjednici Udruženja održanoj u Istanbulu prošlog petka Biograd BS je jednoglasno prihvaćen za 34. člana Udruženja.

Članstvo u međunarodnoj udruzi  pridonijeti će zadržavanju statusa vodećeg međunarodnog jesenskog nautičkog sajma u Hrvatskoj i široj regiji, kao i zadržavanju pozicije Biograda na Moru kao vodeće nautičke i turističke destinacije, priopćili su iz Ilirije.

 " Biograd Boat Show, nautički sajam u organizaciji Ilirije d.d. jedne od petnaest vodećih hrvatskih turističkih kompanija iz Biograda na Moru, koji se održava u Marini Kornati, primljen je u Međunarodnu udrugu organizatora nautičkih sajmova (International Federation of Boat Show Organisers-IFBSO) na 50. sjednici Udruženja održanoj u Istanbulu, Turska, petak 06.06.2014. godine, gdje je jednoglasnoprihvaćen za 34. člana Udruženja.

Međunarodna udruga organizatora nautičkih sajmova utemeljena je davne 1964. godine s ciljem stvaranja i definiranja visokih standarda kvalitete i izvrsnosti u organizaciji nautičkih sajmova te svojim članovima, koji se od istih i sličnih žele istaknuti svojom kvalitetom i posebnošću, omogućava međusobnu suradnju i razmijenu ideja, potiče inovativnost i promociju nautičke industrije na globalnoj razini.

Sajmovi dosadašnjih članova udruge su uglavnom organizirani u velikim gradovima kao što su London, Dusseldorf, Miami, Sydney, Shanghai, itd. dok činjenica da je Biograd Boat Show  organiziran u gradu od svega 5.000 stanovnika ovaj uspjeh čini još značajnijim. Članstvo u Međunarodnoj udruzi organizatora nautičkog sajma zasigurno će pridonijeti zadržavanju status vodećeg međunarodnog jesenskog nautičkog sajma u Hrvatskoj i široj regiji, zadržavanju pozicije Biograda na Moru kao vodeće nautičke i turističke destinacije, dostizanju visokih standarda u organizaciji sa zavidnom razinom opremljenosti i infrastrukture, povećanje broja izlagača, predstavljanje renomiranih hrvatskih i svjetskih tvrtki iz svih segmenata nautičke i charter industrije te promoviranje domaće nautičke proizvodnje" navodi se u priopćenju iz ILIrije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.