Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd izgubio 2 i pol milijuna iz EU-a, Knez krivi projektante

22.05.2014.

07:34

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog lošeg projekta izgradnje sustava kanalizacije Biograd je izgubio milijune iz fondova Europske Unije - priznao je na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Biograda gradonačelnik Ivan Knez. O gradnji kanalizacije, kreditu i mogućem gubitku sredstava iz Ipard programa upitala ga je vijećnica SDP-a Mira Ražnjević. Radi se oko 2 i pol milijuna kuna koje smo trebali povući, a nismo zbog projektanata - odgovorio je gradonačelnik Knez.

Imamo problema sa projektantima, nije to od jučer- napomenuo je gradonačelnik Knez. 

Na ovom projektu radile su tri firme, svaka je u svom djelu napravila grešku, ovaj za 15 posto, ovaj za 8 posto, treći za 10 posto....nisu propala sredstva, nismo ih dobili od IPARD-a, a svoja smo potrošili, planirali smo da IPard kaže da je sve u redu, i da ćemo naknadno dobiti novce, jednostavno problem su projektanti, nemaju iskustva, a mi moramo poštivati Zakon o javnoj nabavi, to znači moramo izabrati najpovoljnijeg, a znamo da najjeftiniji nije i najbolji.

Recimo i kako je sinoć izglasana odluka o isplati 30 tisuća kuna proračunskog novca za stradale u poplavljenoj Slavoniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.