Hrvatski radio

Radio Zadar

07:49 / 01.03.2014.

Autor: nb

Biogradska Karnevalska regata

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Biogradski Yacht klub i ove godine organizira 14. tradicionalnu karnevalsku regatu. Riječ je o jednoj od najposjećenijih i najveselijih regata koja u 50 ekipa okupi više od 250 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Poljske, Češke i Mađarske.

Start je planiran u 11:30, ako se organizatorima smiluju - kako su rekli, bogovi vjetra i kiše. Iz biogradskog akvatorija u program Radio Zadra javljat će se naši jedriličarski reporteri.

Regata je službeno otvorena sinoć preuzimanjem ključeva Pašmanskoga kanala - rekao nam je predsjednik Yacht kluba Gordan Borčilo.

"Regata je zbilja interesantna samo vam broj brodova govori o tome. Ove godine smo probili broj 50 premda smo limitirali na 45. Ono što je interesantno, prvi smo počeli karnevalsku regatu i bliže i dalje, pored toga, tu je 34 kg težak magarac koji ide u trajno vlasništvo i normalno, zabava, ples itd..." - ističe Borčilo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.