Hrvatski radio

Radio Zadar

Bodulski dani početkom listopada

17.09.2014.

12:30

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ove subote na Seljačkoj tržnici zadarske AGRE, svoje će proizvode prvi put ponuditi otočni OPG-ovi. Suradnja je to s Otočnim saborom koji namjerava na Poluotoku otvoriti trgovinu s proizvodima koji nose oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda.

Tako bi Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s otoka Zadarske županije dobila priliku da se predstave i lakše plasiraju svoje proizvode na tržište, a s istim ciljem organiziraju se i drugi po redu "Bodulski dan". 

Bodulski dan - Sajam otočnih proizvoda održat će se 2. listopada na Poljani Šuime Budinića - najavio je Denis Barić predsjednik Otočnoga sabora koji zajedno s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije potpisuje organizaciju Bodulskog dana:

    Svoje proizvode izložit će 30-ak OPG-ova s otoka Zadarske županije, a predstavit će se i dva LAG-a (LAG LAURA i LAG MARETA), te Kulturno - umjetnička društva s otoka Pašmana.

Jedan od ciljeva ovoga sajma je skrenuti pozornost na probleme i otežano poslovanje s kojim se nose otočni poduzetnici i gospodarstvenici. Otočni sabor odavno upozorava kako je život na otoku 20 - 30 posto skuplji nego na kopnu, pa se nadaju da će Vlada i Sabor prihvatiti prijedlog da otoci uđu u program potpomognutih područja.
Još jedna novost iz Otočnoga sabora. Ova Udruga za razvitak hrvatskih otoka dobila je od Grada Zadra prostorije na Branimirovoj obali. Želja im je da novi prostori Otočnoga sabora budu otvoreni svim udrugama koje djeluju na otocima u Zadarskoj žuapniji, te svima koji se žele uključiti u poboljšanje kvalitete života na otocima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.