Hrvatski radio

Radio Zadar

Bomba pod službenim vozilom direktora sukošanskog komunalnog poduzeća

25.11.2014.

10:06

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ispred kuće direktora sukošanskog komunalnog poduzeća Zlatna luka Milana Ročaka noćas oko jedan sat eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava. U eksploziji je oštećeno službeno vozilo općine Sukošan, koje je bilo parkirano u dvorištu Ročakove kuće. U vrijeme eksplozije u kući je bio Ročak i šestoro članova njegove obitelji.

U gluho doba noći obitelj Ročak probudila je snažna eksplozija. Počinitelj ili više njih eksplozivnu napravu, neslužbeno bombu m-75, najvjerojatnije je bacio u vožnji. Naprava je bačena ispred službenoga općinskog vozila te je na automobilu pričinila materijalnu štetu:

Iziša san vani.Vidio sam da je bačena neka eksplozivna naprava. Oštećeno je službeno vozilo komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan, oštećena je moja fasada, prozori. I pretrpjeli smo strah, najviše radi djece. Što da vam kažem. Pozva san policiju i policija je čitavu noć bila dežurna. Jutros je bio očevid. Izvršen je očevid. Uglavnom ja smatram da je netko pokušao izvršiti atentat, ubojstvo na me i obitelj.

Srećom, nitko nije stradao, a kuglice iz bačene naprave razasute su po čitavnom dvorištu. Oštetile su i pročelje Ročakove kuće. Motivi i počinitilje za sada nisu poznati. Policija tek utvrđuje sve okolnosti toga događaja. Ročak napad povezuje s funkcijom koju obnaša u općini Sukošan. Direktor tamošnjeg komunalnog poduzeća postao je lani, nakon što je, kako kaže, zbog članstva u HDZ-u dobio otkaz u Hrvatskim autocestama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.