Hrvatski radio

Radio Zadar

Čačićevi reformisti i u Zadru

14.06.2014.

07:54

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Narodna stranka - Reformisti koju sa istomišljenicima pokreće bivši član Vlade i HNS-a Radomir Čačić - sinoć je dobila svoj ogranak u Zadru. Na osnivačkoj skupštini sada još uvijek Udruge, predstavljen je program koji se temelji na razvoju gospodarstvu i otvaranju novih radnih mjesta - što je kažu glavni hrvatski problem. Za predsjednika zadarskog Ogranka izabran je David Lekaj.

Osnivanje stranke očekuje se na jesen. Decentralizacija države na 7 regija, lokalna samouprava s okvrno 100 općina i gradova, reforma javne uprave koja podrazumjeva smanjenje broja zaposlenih za 5 -6 posto , uz novo zapošljavanje za 2 do 3 posto, izmjene izbornog sustava po uzoru na EU izbore  - neke su od glavnih smjernica programa.  

"Reforme su nužne to svi vidimo u svakodnevnom životu, imamo Vladu koja pored svojih unutarstranačkih borbi sa koalicijskim partnerima koji su bez vodstva od kad je Čačić dao ostavku u Vladi što dovoljno govori o njegovoj sposobnosti, a sva kasnija događanja u HNS-u koja su završila sa isključivanjem Čačića i nas ostalih govori dovoljno o karakteru tih ljudi." - poručio je glavni koordinator reformista Zlatko Koračević. 

Bavit ćemo se lokalnim temama, trenutno radimo na jednom velikom projektu - Industrijsko tehnološki park Zadar, dakle lokalno, no o tome ćemo više nakon osnivanja stranke - rekao je novoizabrani predsjednik David Lekaj.

O izlasku Radomira Čačića.

"Slučaj Čačić je također dokaz da su u ovoj državi nužne reforme, naime to je jedinstven slučaj da je naš građanin osuđen snažnije, teže nego u državi gdje se dogodila nesreća. Prema informacijama kojima raspolažemo 17. 6. sastaje se komisija, nadamo se kako će biti prhvaćeni njegovi argumenti te da će biti pušten, odnosno da je odradio svoju zatvorsku kaznu. - rekao je Zlatko Koračević.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.