Hrvatski radio

Radio Zadar

Čestitamo Dan grada Zadra!

24.11.2014.

06:00

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadar danas slavi svoj dan, blagdan svoga nebeskog zaštitnika, Svetog Krševana. Svečana sjednica Gradskog vijeća počinje u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Na svečanoj sjednici će gradonačelnik Božidar Kalmeta govoriti o proteklih godinu dana, te planovima i projektima za budućnost. Zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama zajedno s predsjednikom Gradskoga vijeća Živkom Kolegom će uručiti gradske nagrade i priznanja. Nagrade za životno djelo ove su godine pripale Ivi Uči Pulaniću i fra Robertu Bernardinu Škunci

Obilježavanje Dana Grada Zadra počet će u 9 sati budnicom Gradske glazbe, a nastaviti se polaganjem vijenaca na Gradskom groblju i Spomen obilježju na Narodnom trgu. Od 9 do 20 sati bit će otvorena vrata svih zadarskih muzeja. Pola sata prije svečane sjednice Kulturno-umjetničko društvo Zadarski tanac će na Narodnom trgu zaplesati plesove zadarske folklorne baštine. 

Zadarski ugostitelji i vinari također su se uključili u obilježavanje Dana Grada, pa će uzduž Kalelarge mirisati delicije iz "Zadarskoga pijata". 

U 18 sati je koncelebrirano misno slavlje u Katedrali Svete Stošije, koje predvodi nadbiskup, mons. Želimir Puljić. Sat kasnije profesori Glazbene škole Blagoja Berse priređuju svečani koncert "Zadru na dar" u Svečanoj dvorani Sveučilišta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.