Hrvatski radio

Radio Zadar

Čistka na Musapstanu

26.04.2014.

07:00

Autor: HRT Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zelena čistka danas i u Zadru. U sklopu međunarodne akcije "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš Udruga Eko Zadar u suradnji s Gradom Zadrom organizira danas akciju čišćenja šume Musapstan i Bokanjačkog gaja. Zelena čistka počinje u 14 sati na Musapstanu a za sve koji žele sudjelovati autobus Liburnije s Gradskog kolodvora kreće u 13 i 30.

Diljem Hrvatske održat će se Zelena čistka, najmasovnija akcija uklanjanja otpada s nelegalnih odlagališta. Predsjednik Ivo Josipović će se pridružiti čišćenju u okolici kamenoloma Bizek, a ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović će s gradonačelnikom Hvara i volonterima čistiti na lokaciji gradske park-šumice Veneranda.

Zelena čistka, najmasovnija akcija uklanjanja otpada s nelegalnih odlagališta u kojoj sudjeluju volonteri održava se u Hrvatskoj treću godinu. U akciju je uključeno 250 obrazovnih ustanova u 150 gradova i općina, pripadnici oružanih snaga, HGSS te brojne udruge.

Zelena čistka je dio akcije na svjetskoj razini World Cleanup, a ovoga vikenda, osim u Hrvatskoj, slične akcije će se odvijati i diljem Europe.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.