Hrvatski radio

Radio Zadar

Crkvene reforme i kult svetaca

17.09.2014.

10:30

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarsko Sveučilište domaćin je međunarodnom znanstvenom skupu - Crkvene reforme i kult svetaca. Skup počinje u 19 sati u crkvi Sv. Dominika predavanjem prof. Daniela Bornsteina s Washington University in St. Louis na temu - Sveci opservantske obnove''.

Otvorenje međunarodnog znanstvenog skupa ''Church Reforms and the Cult of Saints- Crkvene reforme i kult svetaca'' održat će se u srijedu, 17. rujna , u crkvi Sv. Dominika s početkom u 19 sati predavanjem prof. Daniela Bornsteina s Washington University in St. Louis na temu ''Saints of the Observent Reform- Sveci opservantske obnove''.    

Skup ''Church Reforms and the Cult of Saints'' se održava u Zadru od 17. do 20. rujna u organizaciji  Hrvatskog hagiografskog društva ''Hagiotheca'', Sveučilišta u Zadru, Centra za srednjovjekovne i ranovjekovne studije Sveučilišta Turku i udruge Hagiographica Septentrionalia pri Sveučilištu Tampere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.