Hrvatski radio

Radio Zadar

Croatian Design Superstore u Kneževoj palači

09.07.2014.

16:44

Autor: HRT Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Krletkama Kneževe palače danas se otvara Croatian Design Superstore. Osim što imenom poručuje da sveobuhvatno pokriva domaću dizajnersku produkciju, on će joj, osim promocije, omogućiti i dugoročnu prodajnu platformu.

Osim u okviru mobilnog Pop-up shopa koji će se nakon Zadra od jeseni otvoriti i u Zagrebu, te potom i u drugim  gradovima, hrvatski dizajn će se uskoro  moći  pogledati i  kupiti i putem internet trgovine na adresi www.croatiandesignsuperstore.com na kojoj će se moći pratiti nove fizičke lokacije.

Ira Payer,  kreativna direktorica  Croatian Design Superstore: Showcase & Pop -up Shops  -prema standardu izvrsnosti u dizajnu izabrala je stotinjak proizvoda domaćih dizajnera, i  to s područja namještaja, rasvjete, odjeće, obuće, igračaka, hrane, vina, nakita,  posuđa i dekorativnih predmeta. Ovaj  dugoročni  projekt ima namjeru postati jakim domaćim dizajnerskim brendom koji profilira i podiže razinu kvalitete domaćeg dizajna.

Prvi Croatian Design Superstore u Zadru organiziran je u suradnji s Narodnim muzejem Zadra i ravnateljicom Renatom Peroš. Projekt u Zadru ostaje otvoren sve do 25. rujna ove godine, a do sada su ga podržali Hrvatsko dizajnersko društvo, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zadar, Turistička zajednica Zadra i Zadarska županija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.