Hrvatski radio

Radio Zadar

Crveni križ prikupio 30.689.624 kune

23.05.2014.

10:57

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građane koji doniraju pomoć za stradale u poplavama Hrvatski Crveni križ (HCK) poziva da više ne donose rabljenu odjeću i obuću. Hrane i vode - prikupljeno je dovoljno za idućih mjesec dana. Sada se apelira na pomoć u gumenim čizmama, rukavicama, alatu - svemu onome što može pomoći u sanaciji uništenih kuća. Hrvatski Crveni križ dosad je prikupio 30.689.624 kune.

Hrvatski Crveni križ one koji ne mogu stupiti u kontakt s obiteljima i prijateljima na poplavljenom području upućuje da se obrate Službi traženja Crvenog križa na tel. 01/4655-814 ili 01/4655-813.

HCK je poslao obavijest da je donatorski telefon 060 90 11 otvoren isključivo za prikupljanje pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima u Hrvatskoj, dok se za stradale u susjednim državama prikuplja pomoć preko bankovnog računa i on-line donacija. Cijena poziva na donatorski telefon je 6,25 kuna (PDV uključen). Novčanu pomoć građani mogu slati uplatama na račun IBAN: HR 6923400091511555516. Za pomoć stradalima u Hrvatskoj poziv na broj je 08, za stradale u Bosni i Hercegovini poziv na broj je 05, a za stradale u Srbiji 07. Za stradale stanovnike u Hrvatskoj, BiH i Srbiji prikupljaju se i on-line donacije na internetskim stranicama HCK-a. Pri uplati iz inozemstva treba koristiti SWIFT: PBZGHR2X.

Hrvatski Crveni križ dosad je prikupio 30.689.624 kune, objavio je sinoć u Dnevniku 3 Robert Markt, izvršni predsjednik HCK-a.

 

Popis trenutno potrebnih materijalnih dobara:

 

          - tanjuri za jednokratnu upotrebu i pribor za jelo

           - ručnici

         - deterdženti za rublje

               -sredstva za čišćenje i dezinfekciju

                     -baterijske lampe i ulošci za njih

                         - zaštitne maske

                           -sprejevi protiv komaraca

                                -metle

                                      - četke

                                                 -gumene čizme

                                                           -gumene rukavice

                                                                      - radničke rukavice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.