Hrvatski radio

Radio Zadar

Crveni križ u akciji za poplavljene

09.10.2014.

14:06

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja, 42. po redu sabirna akcija "Solidarnost na djelu" provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Hrvatskoj. Humanitarni prilozi prikupljaju se za pomoć poplavljenim područjima. U akciji sudjeluju i volonteri iz Zadra.

Hrvatski Crveni križ već tradicionalno u listopadu provodi humanitarnu akciju Solidarnost na djelu. Još prije desetak dana volonteri gradskog društva Crvenoga križa obišli su sve zadarske osnovne i srednje škole, gdje su učenicima ostavili bonove u vrijednosti od pet kuna.

Znači, negdje oko 40.000 kuna vrijednosti bonova je ostavljeno po svim srednjim i osnovnim školamakaže nam ravnatelj zadarskoga Crvenoga križa Bore Galac. 

Ovogodišnja akcija ima i posebnu namjenu - sva prikupljena sredstva namijenjena su pomoći poplavom zahvaćenim područjima. Aktivisti zadarskoga Crvenoga križa nisu se zaustavili samo na školama - akciju su proširili na čitav grad pa su tako jutros bonove dijelili i građanima.  

volonteri na djelu

To je označivač stranica, koji nema nikakvu materijalnu vrijednost, osim simbolike iz koje se vidi, da je onaj, koji je dobio taj bon, uplatio pet kuna za poplavljena područja, navodi Galac. 

Svi oni do kojih volonteri danas nisu doprli - imaju vremena do kraja mjeseca pomoći svojim prilozima izravno kod zadarskoga Crvenoga križa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.