Hrvatski radio

Radio Zadar

Cvijeće, bubamare, žabica...

16.05.2014.

07:16

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga “Eko – Zadar” nastavlja s organizacijom edukativno-kreativnih radionica u sklopu projekta “Reciklirajmo zajedno” koji već niz godina provodi u suradnji s Čistoćom d.o.o..

U srijedu, 14. svibnja provedena je jedna takva radionica u Gradskoj knjižnici s učenicima prvog razreda O.Š. Šime Budinić, učiteljice Suzan Šoša.

Djeca su na radionici učila o potrebi selektivnog odvajanja otpada, štetnosti, u prvom redu, plastike u okolišu, te su svojim vještim ručicama izrađivala različite uporabne predmete od PET otpada i staklene ambalaže. Tako su nastale vaze za cvijeće od boca za mlijeko i jogurt, različite kutijice za nakit od plastičnih doza za kreme, posude za držanje olovaka i školskog pribora od staklenih teglica, ali i pregršt veselih slika od plastičnih čepova za boce. Našlo se tu cvijeća, stabala, poneka bubamara, žabica… 

Ovim radionicama od najranije dobi djecu učimo kako razvijati maštu i kreativnost, ali i kako se odgovorno i savjesno ponašati prema okolišu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.