Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan progonstva Polačana

18.09.2014.

09:20

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan je sjećanja u općini Polača koja obilježava Dan progonstva. 18. rujna 1991. godine bježalo se pod mecima i granatama u neizvjesnost, no uz nadu u povratak , prisjeća se načelnik općine Viktor Prtenjača.

 

Sve ono što je slijedilo iza toga, Domovinski rat, nestrpljenje, da li će uslijediti povratak, kad će uslijediti povratak, poslijeratna obnova, duboko su urezani u životu svakog stanovnika Općine Polača. Da nije bilo te želje odnosno te nade i vjere u povratak, vjerujte da bi se Polačani raspršili diljem cijelog svijeta.

 

Sve rane još uvijek nisu zacijelile:

 

   Ipak, gleda se prema budućnosti. Poljoprivreda je i dalje glavna djelatnost Polačana, no ulaže se i u gospodarsku zonu koja bi trebala otvoriti nova radna mjesta, a sve više Polačana kruh nastoji zaraditi i turizmom i to uspješno. Iz godine u godinu u Polači je sve više obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s bazenom koja su postala prava meka za turiste željne mira, tišine te zdrave i ukusne domaće hrane,optimističan je načelnik Polače.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.