Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas smjena direktorice HTZ-a, Meri Matešić?

14.03.2014.

05:00

Autor: hrt

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hoće li direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić danas biti smijenjena znat će se nakon sjednice vijeća, ako ne prihvati njezino izvješće o radu.

Špekulira se da je pravi razlog njezine smjene taj što nije pogodovala interesima stranih konzultantskih kuća THR i Horvath konzalting a koji su dobili 4 i pol milijuna kuna vrijedan posao izrade Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma  s kojim kasne već nekoliko mjeseci.

"Prava namjera smjene direktorice HTZ-a Meri Matešić jest ovladati sredstvima HTZ-a preko konzultantskih tvrtki", rekao je Damir Kajin te dodao: "U glavnom, sve je počelo kad je taj španjolac, Bordas donio u Hrvatsku turističku zajednicu novu sistematizaciju i kada je gospođa Meri Matešić, pod navodnicima, kako bi rekli mi u Istri skurila tog gospodina jer da nije ni naručila tu sistematizaciju pa samim time istu ne namjerava niti platiti". I dok jedna strana smatra da se Matešić zauzimanjem za transparentnost zamjerila moćnima, druga joj zamjera kako je neke stvari mogla i bolje napraviti. Jedan od članova Vijeća Boris Žgomba: "Gledajući objektivno mislim da se u mnogim stvarima moglo i trebalo napraviti na drukčiji način, dakle da su se mogli i kvalitetnije procesi odvijati i ja smatram da ima dosta otvorenih aspekata i da o njima moramo diskutirati". Meri Matešić još prošli tjedan nije željela komentirati nagađanja o svojem odlasku no rekla je kako profesionalnih razloga za njenu smjenu nema. Ministar Darko Lorencin također nije htio komentirati smjenu Meri Matešić. 

Sjednica Vijeća počinje u 12 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.