Hrvatski radio

Radio Zadar

Dijete stabilno, otac kritično

24.12.2014.

12:22

Autor: N. Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnje tragedije u Zadru u kojoj je 55-godišnjak prostrijelio oca i bebu, 10-mjesečno dijete je operirano u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici. Iako je riječ po život opasnoj ozljedi, beba je trenutačno stabilno. 49-godišnji otac je i dalje kritično i za njegov život bore se liječnici zadarske Opće bolnice.

Nakon neurokirurške operacije, sanirana je prostrijelna rana glave, a iako je još prerano, neurokirurg Miroslav Gjurašin prognozira dobar oporavak:

      Kontrolno snimanje je dobro, dijete je za sada još uvijek na respiratoru i bori se za život. No, za sada se drži stabilno i mi se nadamo dobrome. Još je rano govoriti no, mlađa djeca znaju se jako dobro oporaviti od kojekakvih ozljeda, tako da se mi nadamo dobromu.

49-godišnji otac je i dalje kritično i za njegov život bore se liječnici zadarske Opće bolnice.

Podsjećamo, tragedija se dogodila jučer ujutro kada je u dvorištu obiteljske kuće 55-godišnji Zadranin više puta ustrijelio partnera bivše supruge koji je u naručju držao svoje 10-mjesečno dijete. Nakon toga, navodno se sam prijavio zadarskoj policiji. koja i danas o ovoj tragediji objavljuje šturo.

Glasnogovornik zadarske PU Elis Žodan podsjetio je da je 55-godišnjak s više hitaca iz vatrenog oružja ustrijelio 49-godišnjaka i njegovo dijete te potom u fizičkom sukobu ozlijedio i 39-godišnjaka.

Upravo je 39-godišnji susjed spriječio potpunu tragediju te je fizički napao 55-godišnjaka i prisilio ga na bijeg. Inače, Zadrom se brzo proširila priča kako je 55-godišnjak koji se nikako nije mogao pomiriti s razvodom, još prije 10 godina iz vatrenog oružja na sličan način napao ovaj par, ali pukim slučajem nitko nije bio ozlijeđen, a napadač je tada kažnjen uvjetnom kaznom zatvora. Ovoga puta tragedija se dogodila.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.