Hrvatski radio

Radio Zadar

Diplomac oduševio Zadrane

21.10.2014.

14:05

Autor: Kristina Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kultno djelo Charlesa Webba prema kojem je snimljena slavna američka komedija koja je proslavila Dustina Hoffmana i pjesmu Mrs. Robinson oduševilo je nakon zagrebačke i zadarsku publiku te na najbolji način otvorio novu kazališnu sezonu.

Možda smo se malo u početku pitali hoćemo li biti pod pritiskom filma, ali smo nekako krenuli svojim smjerom i nakon toga razvili svoje kreacije i svoje ideje kaže Sanja Marin koja je glumila gospođu Robinson.

Kvalitetan i atraktivan program ideja je vodilja i u novoj sezoni. Već početkom studenog publiku na daskama čekaju domaći glumci s premijerom Theres Raquin. Krajem sezone slijedi još jedna.

Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar

Nakon dugo vremena ćemo imati gostovanja kazališta Gavella i ZKM iz Zagreba, dvije su naše premijere i još osam predstava. Dosta stvari će biti i van pretplatetako da se nadam da će publika biti zadovoljna.

Bogata će biti i nova koncertna sezona. Zadarski komorni već je sa šefom dirigentom krenuo u svoj novi ciklus. Svečano otvorenje glazbene sezone je u četvrtak 23. listopada. Za ljubitelje glazbe više od 25 koncerata od srednjega vijeka preko tanga i jazza do najpoznatijih melodija majstora glazbe sve to u izvedbi velikih imena hrvatske ali i svjetske glazbene scene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.