Hrvatski radio

Radio Zadar

17:01 / 05.06.2014.

Autor: RZD

Djeca Slavonije kod zadarskog gradonačelnika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Zadar je za malene Slavonce i njihove učiteljice organizirao obilazak stare gradske jezgre, posjet Gradskoj vijećnici i gradonačelniku, nakon čega su otišli na zajednički ručak, a večeras će biti posebni gosti na humanitarnom koncertu koji će se u 19 sati održati u OŠ "Šime Budinića" i na kojem će se prikupljati humanitarna pomoć za poplavljena područja.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima primio je djecu i nastavnice s poplavljenih područja Slavonije. 

    Grad Zadar je već prvih dana poplava u Slavoniji uspostavio stalnu komunikaciju s općinama Gunje i Drenovci. Razmjeri poplave ipak su premašili naša najgora očekivanja i na žalost je došlo do katastrofe ogromnih razmjera. Građani Zadra koordinirano su se uključili u prikupljanje pomoći za poplavljena područja i u suradnji s Crvenim križem i Caritasom još jednom iskazali nesebičnu ljubav prema Slavoniji, kazao je gradonačelnik pozdravljajući drage goste.

   Nadam se da vam je kod nas ugodno, da ste uspjeli upoznati naš grad, neki od vas možda se i okupati i da ćete po povratku makar malo razveseliti svoje roditelje s lijepim uspomenama iz Zadra, a onda im i pomoći da svi zajedno lakše prebrodite razdoblje do povratka u vaše kuća, dodao je.

 Učiteljice su u svoje i u ime djece izrazile zahvalnost na toplom i srdačnom prijemu u gradu Zadru i na mogućnosti da se barem na kratko svi skupa odmaknu od teške tragedije koja se dogodila njihovim obiteljima i domovima.

Grad Zadar je za malene Slavonce i njihove učiteljice organizirao razgled stare gradske jezgre, posjet Gradskoj vijećnici i gradonačelniku, nakon čega su otišli na zajednički ručak, a večeras će biti posebni gosti na humanitarnom koncertu koji će se u 19 sati održati u OŠ "Šime Budinića" i na kojem će se prikupljati humanitarna pomoć za poplavljena područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.