Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobra volja za dobra djela

05.12.2014.

06:58

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni je dan volontera. Najaktivnijima među njima danas su dodijeljene nagrade "Volonterska ruka" i priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji volonterizma.

Ivana Vinac dobitnica je ovogodišnje nagrade "Volonterska ruka". Trenutačno je pomoćnica u vrtiću dječaku s autizmom, a sudjelovala je u brojnim akcijama.

Na voloneterski rad potakla me FRAMA - franjevačka mladež, a nekako je bilo presudno kad sam na satu specijalne psihologije slušala o potrebama djece s teškoćama u razvoju. Tada sam otišla potpisati ugovor u Volonterski centar Zadar što bih preporučila svim mladim ljudima. Lijepo je raditi nešto korisno umjesto da besposličarim.

Kada kad sam Zadarski Volonterski centar nagradio je i Dom za odgoj djece i mladeži koji spretno organizira 38 volontera, a samo ove godine odradili su preko 800 volonterskih sati.

U Zadarskoj županiji aktivnih je preko 6 stotina volontera. Voditelj Volonterskog centra Zadra Josip Vidov kaže kako je zadovoljan brojem volontera, ali nedostaju koordinatori koji bi vodili određene projekte. Trenutačno ih je u Volonterskom centru tek 18.

Volontiranje ima brojnih prednosti, a kako su nam rekli svi koji su se odlučili za takav rad - korist od volontiranja nemjerljiva i neprocjenjiva.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.