Hrvatski radio

Radio Zadar

Dobrota koja nadahnjuje

10.02.2014.

14:55

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nesvakidašnja ljubav za bližnje koja nadahnjuje - tako će, vjerujemo, mnogi reći za bračni par Švelec, koji su svoj vrijedan stan u Zadru posthumno namijenili Udruzi koja pomaži pacijentima oboljelim od raka. Uz to, vrijedna biblioteka s preko 5 tisuća primjeraka pripast će zadarskoj Znanstvenoj knjižnici.

Vijest kako će upravo oni dobiti stan od 82 četvorna metra u vrijeme krize, kada se i za plemenite ciljeve teško dobivaju sredstva, ostavila je bez riječi, članove Lige protiv raka:

"Ne događa se to svaki dan, da su izabrali baš nas, malo smo promišljali zašto jer osobno ih nismo poznavali i zaključili smo da je to rezultat našeg rada" - rekla je dopredsjednica Lige protiv raka Lada Šokota, a prvotni plan je iznajmiti stan i podići kredit, a dobivena sredstva utrošit će se za vraćanje istog te ono najvažnije nabavku medicinske opreme za onkološke pacijente. Naime, zbog zračenja onkološki pacijenti odlaze u Split, to su veliki troškovi - dodala je.

Zadarska Znanstvena knjižnica također je ugodno iznenađena: 

"Istina je da smo dobili donaciju profesora Šveleca, koji nam ostavlja kompletno svoju biblioteku, po prvim procjenama tu bi moglo biti preko 5 tisuća knjiga - rekao nam je ravnatelj knjižnice Miro Grubić, dodavši kako razmišljaju o tome da biblioteku akademika Šveleca drže kao zasebnu zbirku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.