Hrvatski radio

Radio Zadar

Dr. Edi Karuc : "Nakon sat vremena u JIL-u i svim poduzetim mjerama nažalost došlo je do zatajenja srca"

10.11.2022.

11:55

Autor: Suzana Dražić

dr Edi Karuc na konferenciji za novinare

dr Edi Karuc na konferenciji za novinare

Foto: S. Dražić / Radio Zadar

Najprije izražavam sućut obitelji preminule i to svoju osobni kao i sućut osoblja Opće bolnice Zadar - kazao je na konferenciji za medije jutros zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc komentirajući smrt mlade rodilje koja je u ponedjeljak 7. 11. dopremljena iz Gospića u Zadar. Što se samog slučaja tiče, u ranim poslijepodnevnim satima stupili smo u komunikaciju s kolegama iz Opće bolnice Gospić gdje su oni nama isprezentirali da imaju jako težak slučaj rodilje koja je počela krvariti i u jako kratkom vremenu izgubila veliki volumen krvi. Posljedično tome razvila je stanje cirkulacijskog šoka i početak razvoja multiorganskog zatajenja - kazao je dr Karuc. 

 Ja sam se kao voditelj JIL-a ponudio da im pružimo pomoć. Dogovorili smo se da se po stabilizaciji njenog stanja ona premjesti u Opću bolnicu Zadar koja je ipak veća bolnica i ima veće resurse nego sama Opća bolnica Gospić, tako da je u našu bolnicu oko 16 sati i 30 minuta u JIL uz pratnju anesteziološkog tima Opće bolnice Gospić dovežena mlada žena rođena 1999. koja je to jutro imala porod nakon čega je došlo do postpartalnog krvarenja - kazao je Karuc te dodao: 

dr Edi Karuc

Nažalost ona je razvila nepovratni oblik cirkulacijskog šoka i unatoč svim poduzetim mjerama- operativnim i svim mjerama prema protokolu masivne transfuzije i mjerama intenzivnog liječenja nažalost došlo je do razvoja teške koagulopatije, ona je već počela pokazivati znakove zatajenja brojnih organa i nakon sat vremena u našoj jedinici unatoč svim postupcima došlo je do zastoja srca.

dr Edi Karuc

Nakon reanimacije nažalost nismo uspjeli ponovno pokrenuti srce i pogasili smo smrt u 17 i 40 - pojasnio je tijek tragičnog slučaja dr Karuc dodavši kako su i kolege u Gospiću učinili sve što je bilo u mogućnosti da spase mladu rodilju.

dr Edi Karuc na konferenciji za novinare

dr Edi Karuc na konferenciji za novinare

Foto: S. Dražić / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.