Hrvatski radio

Radio Zadar

Država dala - grad uzeo

12.12.2014.

14:04

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je objavljeno da će Grad Biograd na idućoj sjednici gradskog vijeća najvjerojatnije izglasati uvođenje prireza na dohodak u visini od 12 posto, kao posljedicu loše Vladine odluke o izmjeni Zakona o financiranju lokalne uprave i samouprave, oglasio se gospodarstvenik i bivši gradonačelnik Biograda Darko Eškinja.

Eškinja je naime, Ivanu Knezu poslao pismo, koje bez ikakvih uredničkih intervencija prenosimo u cijelosti. 

            Poštovani gradonačelniće Ivane Knez i gradski viječnici grada Biograda smatram se obaveznim da se javim s nekoliko rijeći.

            U ova teška vremena za sve građane i gospodarstvenike RH tako i našeg grada, smatram da je nedopustivo da želite izglasati prirez od 12 % za sve zaposlenike i umirovljenike koji su prijavljeni u Gradu Biogradu.

            Kada je Vlada donjela odluku da smanji porez na plaću tako da ostane od 50-100 ili više kuna mjesečno zaposlenicima. Vi izglasavate odluku da im to odmah uzme Grad Biograd.

            Vi gospodo vijećnici ako ste zaboravili na 13. sjednicu od 15.07.2014 donjeli odluku o izmjeni i dopuni odluke o komunalnom naknada. Sa tom izmjenom od 01.01.2015 svi gospodarstvenici, ugostitelji, obrtnici i svi građani koji imaju građevinsko zemljište (kuću) u Gradu Biogradu plaćat će 70-100 % veći komunalni naknada nego u 2014 godini. U ova teška vremena za gospodarstvo i građane uzimate u 2015 godini cca 2.000.000 kn više što smatram da je nedopustivo. Sa ovim potezom dovodite gospodarstvo u tešku situaciju koja vodi zatvaranju firmi i poslovnih prostora kao i opuštanju zaposlenika jer gospodarstvo to više ne može podnijeti.

            Sa ovim prirezom hoćete uzeti još 500.000 kn što dovodi još u težu situaciju građane Grada Biograda.

            Gospodo vijećnici vi donosite odluku u kraljevskom Gradu Biogradu pa vas molim da dobro razmislite kod donošenja odluka, što one znače za građane i gospodarstvo Grada Biograda.

            Imamo največe poreze, najveći komunalni doprinos i sada naknadu pa neka se gospodarsvo gasi.

S poštovanjem,

 

Darko Eškinja

Gospodarstvenik i

Bivši gradonačelnik Biograda 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.