Hrvatski radio

Radio Zadar

Duje Brala: "Zadar je moj izbor i tu želim postati jedan od lidera u novoj sezoni"

06.07.2022.

11:42

Autor: Željko Kapelari

Duje Brala

Duje Brala

Foto: Z. Kucelin / KK Zadar

U Košarkaškom klub Zadar uvijek je zanimljivo. Malo toga o novoj sezoni se zasad zna. Stigao je novi Nadzorni odbor, imenovan je za sportskog direktora Denis Pleslić, vd direktora je David Gunjević, čeka se ime novog trenera.

Što se tiče igrača za sada se zna da je ugovor raskinuo Tomislav Buljan. Nas je zanimalo što se trenutačno događa s Dujom Bralom koji je dosada odradio dvije seniorske sezone za sastav iz Krešinog doma. Riječ je o dečku koji je još ranije predodređen da bude jedan od nositelja KK Zadra u godinama što slijede.


Gdje je Duje, što se s njim događa, zašto nije u sastavu U-20 reprezentacije?


- Ovo mi je prvo ljeto da nisam u reprezentaciji nakon dugo vremena, morao sam sanirati svoju dugogodišnju ozljedu da budem spreman za nadolazeću sezonu. Provodim dane oporavljajući se od ozljede, radim propisane vježbe i radim na košarkašim elementima koje mi ne štete u saniranju ozljede leđa – dodaje Duje.


Prošla sezona, bez trofeja, kako si ju vidio. Tvoje igre,.minutaža nije bila baš velika?


- Prošla sezona za mene je bila jako čudna. Na ekipu je dosta utjecalo mijenjanje glavnog trenera i to se odrazilo na našu izvedbu na terenu. Obzirom da prošla godina nije bila moja prva seniorska sezona osobno sam očekivao veću minutažu i povjerenje od strane trenera i Uprave. Smatram da sam to zaslužio svojim trudom, radom i zalaganjem na treninzima i utakmicama. Sve svoje obveze prema klubu uredno sam ispoštivao i na mene osobno nikada nije bilo prigovora iz bilo kojeg razloga. Što se mojih igara tiče, bilo je boljih i lošijih utakmica no uvijek dajem sve od sebe.


Ispada da si najviše i najbolje igrao u prvoj seniorskoj sezoni kod Mršića?


- Da, slažem se. Tada sam dobio povjerenje i konstantne minute i vjerujem da sam ih opravdao. Pokazao sam sa 17 godina da mogu sudjelovati na visokom nivou svaku utakmicu i razočaran sam da s 19 godina nisam dobio ni približno priliku i toleranciju na grešku kao tada.


Pratiš što se sada događa u klubu, Buljan je raskinuo ugovor. Kakav je tvoj status, vidiš li se i dalje ovdje?


- Pratim što se događa u klubu i ono što znam u pravilu čitam iz javnih medija. Konstantne objave i vijesti mogu reći da ne utječu na mene. Koncentriran sam isključivo na svoj razvoj i napredak. S klubom imam ugovor i želim igrati ovdje i sljedeće sezone. To je moj klub i to je moja odluka. Nikakvi nedavni događaji i medijski napisi nisu tu odluku poljuljali, u ni jednom trenutku nije mi bila opcija pokretanje naplate zaostalih plaća i/ili raskida Ugovora. Moj fokus je na igri, razvoju i minutaži a ne na novcima.


Jesi spreman preuzeti odgovornost javno i reći da želiš biti igrač oko kojeg bi želio da se gradi novi Zadar?


- Jesam, očekujem da ću biti jedan od lidera ekipe, da će mi trener i Uprava iskazati povjerenje i imati strpljenja u situacijama kada se dogodi i neka lošija utakmica.


Želje u sezoni koja će brzo doći?


- Želja i cilj u ovoj sezoni je osvojiti i vratiti u Krešin dom duplu krunu, te odigrati svoju najbolju sezonu do sada - za kraj će Brala. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.