Hrvatski radio

Radio Zadar

Duplo bolji od hrvatskog prosjeka

17.03.2014.

12:38

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska turistička zajednica poslovala je s 9.3 milijuna kuna prihoda, te 1.1 milijuna kuna u plusu. Prošle godine u gradu Zadru zabilježeno je 350 tisuća dolazaka, te milijun i 330 tisuća noćenja, što je 10 posto više u odnosu na godinu ranije.

Turistička zajednica grada Zadra održala je Izbornu Skupštinu na kojoj su izabrani članovi Turističkoga vijeća i Nadzornog odbora, te predstavnici u Županijskoj Turističkoj zajednici. Direktor Zvonko Šupe podnio je izvješće o radu za proteklu godinu koja je ocijenjena uspješnom. Gradska turistička zajednica poslovala je s 9.3 milijuna kuna prihoda, te 1.1 milijuna kuna u plusu. Prošle godine zabilježeno je 350 tisuća dolazaka, te milijun i 330 tisuća noćenja, što je 10 posto više u odnosu na godinu ranije.

Gradonačelnik Božidar Kalmeta stoga je čestitao turističkim djelatnicima na postignutim rezultatima.

        "…jer imati 10 posto više dolazaka u protekloj godini, u odnosu na godinu prije, a ako znamo da je na razini Hrvatske to bilo plus 5 posto, to znači da smo bili duplo bolji nego što je bio hrvatski prosjek. I to u svakom slučaju zaslužuje jednu čestitku svima onima koji su na tome radili. Jer onaj tko misli da bilo što i bilo gdje to dolazi slučajno taj se grdno vara, tako i u turizmu." - rekao je Kalmeta.

Zadovoljan je i predsjednik TZ Branko Ganzulić:

       " To samo pokazuje trend koji u ovom gradu postoji, a taj trend se zove otprilike konstantni rast koji nije   skokovit, ali je konstantni rast i to je ono što je nama najbitnije. ali kod nas postoji i u ovom gradu i u hrvatskom turizmu uopće, još jako puno mogućnosti i rezerve koje nismo ispunili. " - rekao je Ganzulić.

A od mogućnosti koje se pružaju čule su se zamisli kao što je Zadar - vikend destinacija i to je ono čime će se pozabaviti turistički djelatnici. Od ostalih ciljeva u narednim godinama direktor Šupe istaknuo je gradnju novog Turističkog informativnog centra, i to kroz kandidaturu u EU fondovima.  

Osim potrebne dokumentacije na sjednici Izborne skupštine TZG Zadra izabrani su novi članovi Skupštine, Turističkog vijeća, Nadzornog odbora te predstavnici u Skupštinu Turističke zajednice Zadarske županije na razdoblje od četiri godine - izvijestili su iz Turističke zajednice.

Novoizabrani članovi Skupštine TZ grada Zadra:

Dubravko Burić – Spar Hrvatska d.o.o., Mario Božulić - Konzum d.d., Slobodan Erslan – Liburnija d.o.o., Josip Bakmaz – Bakmaz d.o.o., Hrvoje Anić – Intermod d.o.o.- hotel Pinija, Toni Šimac – Borik d.o.o., Ivan Polak – Borik d.d., Almira Grošić Plantak – Punta Skala d.o.o., Marieann Patrk – Punta Skala d.o.o., Robert Varga – Interigre d.o.o., Tomislav Fain – Terra Travel d.o.o., Hrvoje Šestan – Hoteli Zadar d.d., Ratko Knežević – Media Graphics d.o.o., Selma Čmelik – Asta Yachting d.o.o., Tomislav Žepina – Zračna luka Zadar d.o.o., Marijan Oštrić – OTP banka d.d., Stjepan Vučemilović – privatni iznajmljivač, Grgo Peronja – privatni iznajmljivač.

Novoizabrani članovi Turističkog vijeća TZ grada Zadra:

Predstavnici hotelijera: Mladenka Štura, Toni Šimac, Hrvoje Anić

Predstavnik trgovine: Mario Božulić

Predstavnik  putničkih agencija: Tomislav Fain

Predstavnik nautičke djelatnosti: Miljenko Dunatov

Predstavnik ugostiteljske djelatnosti: Dubravko Milin

Predstavnik Grada Zadra: Renato Švorinić

U Nadzorni odbor TZ grada Zadra izabrani su Darko Kasap i Josip Klišmanić, a trećeg člana izabrat će Turistička zajednica Zadarske županije. U Skupštinu Turističke zajednice Zadarske županije izabrani su Tomislav Fain i Grgo Peronja, dok je gospođa Nada Beverin izabrana kao treći član ispred Grada Zadra.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.