Hrvatski radio

Radio Zadar

Duško Kraljev napušta čelno mjesto u Zajednici tehničke kulture

20.02.2019.

10:08

Autor: tp/sd

Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Luka Gerlanc/HANZA MEDIA

Foto: - / -

Nakon 31 godine vođenja Zajednice tehničke kulture Zadarske županije Duško Kraljev, poznati zadarski meteorolog povlači se s dužnosti, najavio je jutros u našem programu. Dolaze mladi, pametni, ima jako puno udruga koje se bave s mladima i mislim da će se o tehničkoj kulturi još više čuti.

Treba napomenuti da u Tehničkoj kulturi uglavnom rade volonteri, a to je preko 99 posto. Djelujemo i aktivni smo kroz 17 udruga iz svih područja tehnike, a za kontinuirani rad treba zahvaliti Gradu Zadru i Zadarskoj županij i da nas nisu podržavali, mnogo toga se ne bi ostvarilo. Mi ovdje odgajamo buduće inženjerke i inženjere i mnogi koji su prošli kroz naše klubove usmjerili su se i stručno izgradili.

Kraljev napominje da ima više kandidata za rukovodeća mjesta, iako su u pitanju volonterske dužnosti.

No odlaskom s čelnog mjesta u zadarskoj Tehničkoj zajednici , naš poznati meteorolog Duško Kraljev. neće mirovati, "posvetit ću se više meteorologiji" , govori tako najavljujući još jednu knjigu o meterologiji zadarskoga kraja. 

Večeras u 18 sati je izborno zasjedanje skupštine Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, uz dodjelu javnih priznanja Zajednice i izvještaj o radu za 2018. godinu. Nakon toga članovi će birati tijela upravljanja i nadzora za sljedeće 4 godine i ostalo. Održat će se u zgradi DHM -a u Velikoj dvorani Odjela za povijest.

S Duškom Kraljevom razgovarala je Suzana Dražić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.