Hrvatski radio

Radio Zadar

Eko - Novaljci: manje se baca u more

12.05.2014.

09:33

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Ronilačkog kluba Dupin iz Novalje i TZ Grada Novalje, više od 70 ronioca iz Hrvatske i Slovenije sudjelovalo je u čišćenju podmorja u akvatoriju Metajne. Za vrijeme akcije ronioci su iz mora izvukli oko 30 kubičnih metara raznog otpada, koji je zatim prevezen na deponij.

U Metajni na otoku Pagu ovaj je vikend održana velika eko akcija čišćenja podmorja „Novalja 2014“.

Pohvale za nesebični doprinos ljepšem i čišćem okolišu predivnog predjela paških Barbata zaslužuju članovi DPA Rabac, Eko mora, RK Centra Medulin, KPD Ina Kostrena, CPA Pula, Mar Sub-a Zagreb, DPDSR-a Poreč, NitroDivingteam-a Ruše, Nova Sub-a iz Kamnika te članovi SKD Stara Novalja i DVD-a Raša, Labin-Rabac i Ližnjan. Njima je podršku dalo i tridesetak Metajnara, na čijoj se rivi u organizaciji MO Metajne nakon radnog dijela održalo i druženje svih uključenih u ovu akciju.

Posebno nas raduje što je velika većina izronjenog otpada starijeg datuma. To znači da se polako mijenja svijest ljudi, i da se danas mnogo manje otpada baca u more nego prije“  izjavio je Ervin Palčić iz RK Dupin.

Navečer je u Novalji uslijedila fešta uz iće i piće koja je, uz domaćine i ronioce, okupila i nemali broj turista. Tom je prigodom direktorica TZ Grada Novalje Tatjana Peranić-Samaržija zaslužnima uručila zahvalnice za sudjelovanje a najavljeno je i ponavljanje akcije na jesen kako bi se u potpunosti očistilo podmorje Metajne, priopćili su organizatori akcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.