Hrvatski radio

Radio Zadar

Erasmus plus čeka mlade

06.05.2014.

13:55

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Europskog tjedna u Zadarskoj županiji predstavljen je ERASMUS plus - novi program Europske unije za ulaganje u obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Za njegovu provedbu u Hrvatskoj u tekućoj godini, osigurano je oko 85 milijuna kuna, a ta sredstva mogu povlačiti Ustanove i organizacije iz spomenutih područja. Za ovu godinu, do 1. listopada otvoren je još natječaj za sektor mladih.

Široj javnosti, program je najpoznatiji po tome što u okviru njega studenti mogu provesti jedan dio studija na visokom učilištu u inozemstvu ili obavljajući stručnu praksu. Za ovu godinu, do 1. listopada otvoren je još natječaj za takozvani sektor mladih, istaknula je predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU-a, Tina Šarić:

"Ono što je zanimljivo za Udruge mladih, da se mogu prijavljivati za organizaciju volonterskih aktivnosti, za aktivnosti razmjene mladih, također aktivnosti nisu otvorene samo za mlade nego i za osobe koje se bave mladima, znači oni mogu poboljšati svoje vještine kroz različita osposobljavanja. Uz to podržava se i međusektorski pristup."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.