Hrvatski radio

Radio Zadar

Europski brod godine je plovilo s hrvatskih navoza

27.01.2014.

11:41

Autor: ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Elan Power 30, kojeg proizvodi tvrtka Elan motorni brodovi iz Obrovca, proglašen je najboljim europskim brodom u kategoriji motornih brodova "do 35 stopa". Elanova 10-metarska brodica slavila je u konkurenciji 250 brodova ujedinjujući praktična rješenja, kvalitetu izrade i sigurno upravljanje u svim vrstama plovidbe.

               Kriza mijenja trendove - svjedoči i obrat kojim je obrovački pogon s ruba stečaja uspio pokrenuti proizvodnju i krenuti dalje i to u osvajanje svjetskog tržišta novim modelom plovila Elan Power 30. Na novom konceptu radilo se pune tri godine s ciljem da se smještajni kapaciteti ove vrste plovila spuste na minimum uz zadržavanje maksimuma udobnosti, kvalitete izrade i sigurnosti upravljanja u svim vrstama plovidbe. Rezultat je europski brod godine koji je svjetsku premijeru lani imao na sajmu brodova u Biogradu.

Najavljujući svjetsku premijeru novoga plovila direktorica Elana Jasmina Čerina već je tada imala izvrsne povratne informacije sa sajma u Oslu: 

"Kupci su ostali bez riječi. U biti sve ono što su do sada mogli naći kod jahte od 35 stopa sada nalaze kod jahte od 30 stopa. To je svrstava među najkonkurentnija plovila ove sezone"

Uspjeh Elana je tim veći što sredstva za ulaganje u ovom trenutku imaju samo Skandinavske zemlje, Njemačka, Francuska i sl. velike ekonomije:

"U našim okvirima možemo se pohvaliti i isto tako konstatirati kako je zapravo čudo da smo u vrlo skromnim tržišnim i financijskim okvirima uspjeli razviti brodicu koja je izazvala toliku pozornost i koja će sasvim sigurno u naredno vrijeme postaviti kriterije standarda u toj klasi."

U odnosu na konkurentne proizvode, Elan Power 30 u potpalublju nudi dvije kabine i salon, s kuhinjom i dodatnom kuhinjom te velikom sjedećom garniturom u cockpitu što je ovu motornu jahtu zapravo uvrstilo u jednu od najinovativnijih modela ove godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.