Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo što je ministar Butković rekao o ruskoj jahti koja je nestala iz marine u Betini

16.01.2023.

11:25

Autor: Vladimir šetka

Ministar Butković u NInu i Privlaci

Ministar Butković u NInu i Privlaci

Foto: Vladimir Šetka / Radio Zadar

Nije točno da nestala jahta u registru nije imala upisano  nikakvo ograničenje rekao je ministar Oleg Butković odgovorajući na novinarske upite o o ruskoj jahti koja je nestala iz marine u Betini. 


Dodao je kako se još uvijek utvrđuje što se dogodilo i kako je jahta nestala. Okolnosti su još uvijek nerazjašnjene. Kako se to dogodilo i je li bilo propusta u samom sustavu će se znati nakon istrage.


Tu su uz Ministarstvo mora i Ministarstvo unutarnjih poslova uključena i druga tijela, među ostalima i Vanjskih poslova koji su temeljem odluke jahtu plombirali. Naravno da se takav čin nije smio dogoditi. VIdjet ćemo je li bilo propusta ili netko nije činio ono što je trebao. Istina je da se dogodio jedan čudan događaj, kazao je također Butković.Tko je dužan, marina ili neki državni nadzor voditi računa o tome, jer nitko nije reagirao tri mjeseca ?  pitali su novinari.


Butković je odgovorio da su dužni svi koji su imali takvu informaciju, od ministarstva pa lučke kapetanije koja je zapečatila jahtu. No, ne mogu u ovom trenutku nikoga prozvati ili optužiti jer još nemamo sve informacije. Moramo iz ovoga izvući pouku da nam se ovo više ne dogodi. Istragu vrši Državno odvjetništvo i SOA i posebno Ministrstvo kao institucija, zaključio je Butković najavljujući da će o svemu više reći po završetku istrage.

Ministar Butković o nestaloj jahti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.