Hrvatski radio

Radio Zadar

Francuska zvijezda u hrvatskoj kuhinji

26.07.2016.

15:13

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I Dalmacija se, poznato je, može pohvaliti vrhunskom gastronomijom. Što i kako se kuha, došla je provjeriti ekipa Francuske nacionalne televizije predvođena Marinom Raibaldi, Hrvaticom koja je voditeljica vremenske progonoze i vrlo gledanog kulinarskog showa.

Hrvatski kulinarski šef Damir i francuska tv zvijezda Marina u istoj kuhinji. U tijeku je snimanje serijala posvećenog hrvatskoj gastronomiji.

Zato što već šest godina svaki dan kuham sa šefom da li sa djecom. Četvrtkom dolaze gledatelji koji se javljaju koji žele s nama kuhati i svaki dan je novi recept i neka nova ideja. Ne radi se samo o Korzikanskoj i li Francuskoj kuhinji radi se o mediteranskoj. - priča Marina Raibaldi, voditeljica TV showa.

Pa se i naša kuhinja našla među odabranima. Kako i ne bi kad je Marina rođena Hrvatica koja se prije trideset godina preselila u Francusku. Prije 18 godina pokucala je na vrata televizije i dobila posao.

Završila sam žurnalistiku na Sorboni radim osamnaest godina na tv i želja mi je bila da više surađujem s Hrvatskom televizojom. prvo da ne zaboravim hrvatski, a drugo da pokažem ljepote i kvalitete. - objašnjava Marina.

U tome joj je pomogao jedan od najboljih kuhara u našoj zemlji. Škampi nisu samo za buzaru, mogu se i pohati.

Pokazao sam da je hrvatska tradicija može biti isto tako drukčija. Spojiop sa, traidicju s nečim modernim i pokazao da ima korijene koji dolaze iz Italije, Grčke, Francuske. - kaže Damir Tomljanović, šef kuhinje.

A kad već ne mogu kušati, milijuni gledatelja sve će o našoj kuhinji saznati za mjesec i pol.

Početkom rujan, 5.9 će biti prvi termin. - najavljuje Marina.

Savršena je to reklama i pozivnica Francuzima da se osobno uvjere u sve ono što im Hrvatska može pružiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.