Hrvatski radio

Radio Zadar

Gotovina: To je simbol žrtve za našu slobodu i mir

25.01.2014.

11:55

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu obilježavanja 21. obljetnice operacije Maslenica, danas je na sjevernoj strani starog Masleničkog mosta otkriven spomenik u obliku kamenog križa. Izrazito jaka bura nije spriječila ovaj svečani događaj, kojem su nazočili predstavnici brojnih braniteljskih Udruga iz svih krajeva Hrvatske.

Čast da simbolično otkrije impozantan kameni križ čija je visina četiri metra, a težina devet tona, pripala je umirovljenom generalu Anti Gotovini koji je istaknuo kako je taj spomenik simbol žrtve naše braće koji su dali svoje živote za našu slobodu i mir. 

Akcija Maslenica bila je prva velika operacija hrvatske vojske, tada smo pokazali. do tada smo se samo branili, a od tog dana mi smo napali njih, njih koji su ugrozili nas, koji su izvršili agresiju na Hrvatsku, okupirali naš teritorij i to je bio početak oslobađanja našeg teritorija - rekao je general Gotovina o značaju akcije Maslenica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.