Hrvatski radio

Radio Zadar

Grad priprema novi vizualni identitet

24.09.2014.

13:18

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski Poluotok dobit će novi vizualni identitet. Iz gradske vlasti traže moderan izgled, a prvi koraci u tom smjeru bit će postavljanje nove javne rasvjete te standardizacija ugostiteljskog mobilijara. Do siječnja iduće godine očekuju se i prvi planovi uređenja, a sve će se raditi u suradnji s zadarskim Konzervatorskim odjelom, Obrtničkom komorom i Turističkom zajednicom.

Uređenje javne rasvjete odnosi se na potez od Poljane Šime Budinića do crkve Gospe od zdravlja, te Narodni trg i ulicu Jurja Barakovića. O sadašnjem stanju gradonačelnik Božidar Kalmeta kaže da grad ima deset vrsta rasvjeta, negdje svijetli neon, negdje žarulja i to žuta, pa bijela.

"Imamo mobilijar koji je naravno puno bolji nego što je bio prije deset godina, sjećamo se kada smo imali samo plastične bijele sjedalice, to je bila katastrofa. Da ne govorim o tendama koje osobno smatram da na Poluotoku ne bi trebale imati kojekakve reklame...a tu su i stalci neki su žuti, neki crveni mislim da je to nedopustivo za jedan ozbiljan grad koji se želi baviti turizmom" - ističe Kalmeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.