Hrvatski radio

Radio Zadar

Građevinarstvo i dalje "tone"

24.01.2014.

10:42

Autor: hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građevinski radovi u Hrvatskoj u studenom prošle godine, prema kalendarski prilagođenim indeksima, bili su za 5,3 posto manji na godišnjoj razini, a pali su i na mjesečnoj razini, i to za 2,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U studenom na godišnjoj razini fizički obujam građevinskih radova pao za 7,5 posto.

Godišnje stope promjena izračunate iz kalendarski prilagođenih indeksa pokazuju da je u studenom prošle godine u odnosu na studeni 2012. godine pad građevinskih aktivnosti na zgradama iznosio 10,4 posto, a na ostalim građevinama 3,8 posto.
Smanjenje građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi, prema kojima je u studenom na godišnjoj razini fizički obujam građevinskih radova pao za 7,5 posto.
Statistika pokazuje da je u studenom lani na novogradnjama odrađeno 49,3 posto radnih sati, dok se na ostale radove odnosi 50,7 posto radnih sati odrađenih u tom mjesecu.
Pritom se većina odrađenih sati rada odnosilo na radove na ostalim zgradama, 59,2 posto, dok je 40,8 posto radnih sati odrađeno na zgradama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.