Hrvatski radio

Radio Zadar

HDZ bez komentara, SDP: Zadar je taoc Kalmetine neizvjesne situacije

17.11.2014.

14:18

Autor: N.Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zvonimir Vrančić nije htio komentirati pokretanje istrage protiv Božidara Kalmete, a na pitanje hoće li to utjecati na funkcioniranje gradske vlasti odgovorio je da neće, te da gradska vlast funkcionira normalno.

"Mi smo već u zadarskom SDP u nekoliko navrata upozoravali da je grad Zadar i njegovi građani, na žalost, žrtva vrlo neizvjesne sudbine gradonačelnika Kalmete. I ono što mogu reći da mi je vrlo drago da institucije konačno rade neovisno svoj posao i da nema zaštićenih ličkih medvjeda" - rekla je predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac.

Na pitanje hoće li ova situacija ugroziti funkcioniranje Gradske vlasti, Glasovac je rekla da je Gradska vlast već dugo ugrožena, mislim da je od trenutka kada je gradonačelnik Kalmeta preuzeo dužnost on zapravo poluodsutan, i sve ovo što se događala vezano uz navedene afere je ostavilo traga i na njemu i na gradskoj upravi. "Grad se pretvorio u taoca njegove neizvjesne političke i osobne sudbine" - dodala je Glasovac.

Marko Pupić Bakrać predsjednik Akcije mladih kazao je kako je Kalmetinu ostavku na mjesto gradonačelnika tražio još nakon uhićenja Nadana Vidoševića:

"Vrlo je jasno da se radi o organiziranoj skupini koja je imala svoju glavu. A ta glava nije Zdravko Livaković niti Kalmetin vozač. Nadam se da će istraga biti dovedena do kraja. Kalmeta treba podnijeti ostavku, a predsjednik HDZ-a Karamarko inzistirati na tome, jer će inače poslati krivu poruku" - rekao je Pupić-Bakrač. 

Iz HDZ-a, ni sa lokalne ni sa državne razine do završetka ovog priloga nisu komentirali pokretanje istrage protiv Božidara Kalmete.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.