Hrvatski radio

Radio Zadar

Heklani Mišo Kovač

23.03.2015.

09:49

Autor: Petra Mustać Pezo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Arheologinja i profesorica povijesti - kukiča više od dvadeset godina, a tu je vještinu naučila još kao osnovnoškolka. Kad su joj dosadili tabletići i zavjese, počela je s koncem raditi portrete poznatih osoba.

Koncem i kukicom uz mnogo mašte sve se da napraviti. Tabletići su za Zadranku Anu Kulaš Kamber davna prošlost. Prvi portret u nizu bio je Einstein, zatim varijanta Salvadora Dalija, Fride Khalo a posljednji je Mišo Kovač. Kultni Dalmatinac omiljeni je motiv, nalazi se svugdje, no, ipak, svatko ima svoje asocijacije kad vidi poznato lice. Zlatni lančić, brkovi, sve je tu.  No, za  ovake rukotvorine trebalo je dvadeset godina vježbe. Kukičanjem se ova profeasorica zarazila još kao tinejdžerica. Ana Kulaš Kamber ispričala nam je da je kukičati naučila u osnovnoj školi na satovima domaćinstva, a poslije ga usavršila uz veliku potporu tete. Samo jedan slavni lik nije bio gotov za jedan dan, koliko joj obično treba. Slavni Charlie Chaplin u maniri prave zvijezde zadao joj je glavobolje. Radila ga je - punih godinu dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.